Turkije, laat Osman Kavala onmiddellijk vrij!

Al 0 e-mails verstuurd

Veroordeling politiek gemotiveerd

Een Turkse rechtbank veroordeelde de filantroop Osman Kavala op 25 april tot een levenslange celstraf vanwege vermeende betrokkenheid bij de couppoging in 2016. Zeven medeverdachten kregen 18 jaar cel voor het helpen van Kavala. Kavala’s veroordeling is politiek gemotiveerd en bedoeld om hem te laten stoppen met zijn mensenrechtenactivisme.

Roep de Turkse autoriteiten op om Osman Kavala en de andere zeven medeverdachten onmiddellijk vrij te laten in afwachting van hun hoger beroep.

In 2002 richtte Kavala een non-profitorganisatie op om de relatie tussen Turkije en Armenië te verbeteren. Kavala werd aanvankelijk beschuldigd van het financieren van de Gezipark-protesten in 2013. Hij zat meer dan 4,5 jaar in voorarrest. In 2020 sprak een rechter hem vrij, vanwege gebrek aan bewijs. Daarop werden de aanklachten tegen hem tot twee keer toe aangepast om hem in hechtenis te kunnen houden.

Lees hier de volledige informatie.

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten. De mail wordt vanaf een versleuteld e-mailadres verstuurd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Al 0 e-mails verstuurd

Stuur een e-mail