Advocaat en protestleider Anon Nampa uit Thailand heeft 4 jaar cel gekregen na vreedzame protesten. Daarnaast kan hij 15 jaar cel krijgen voor ‘majesteitsschennis’ Hij heeft niks misdaan! Teken de protestmail
© Faozee Latah

Thailand, laat activist
Anon Nampa vrij!

Al 13.440 mails verstuurd

Bedankt voor het sturen van een protestmail

Jarenlange celstraf voor vreedzame activist

Advocaat Anon Nampa is een belangrijke speler in protesten tegen de overheid in Thailand. Hij geeft gratis juridische hulp aan demonstranten, richtte een mensenrechtenorganisatie op en leidt demonstraties voor hervorming van de democratie.
In september 2023 kreeg hij vier jaar celstraf, enkel voor zijn vreedzaam activisme. Daarbovenop kan hij tot 15 jaar celstraf krijgen voor ‘majesteitsschennis’.

Roep de minister-president van Thailand op om Anon Nampa onmiddellijk vrij te laten en alle aanklachten in te trekken.

In 2020 kwam er in Thailand een nieuwe wet die majesteitsschennis strafbaar stelt. Niet alleen beledigen van de koning, maar ook het oproepen tot hervorming van de monarchie kan strafbaar zijn. De wet stuitte op veel verzet, vooral onder jongeren. Inmiddels zijn 280 demonstranten, waaronder minderjarigen, al aangeklaagd onder deze nieuwe wet.

Lees hier de volledige informatie.

Al 13.440 mails verstuurd

Bedankt voor het sturen van een protestmail

Stuur een mail

Dit formulier kan niet worden getoond vanwege de instellingen van je browser. Mogelijk staat javascript uit of zit je in Reader Mode.