© Privéfoto

Rusland, laat Krim-advocaat Lilia Hemedzhy haar werk doen!

Geschorst om inzet voor onderdrukte minderheid

Rusland heeft de bekende advocaat Lilia Hemedzhy geschorst vanwege haar inzet voor de Tataren. Deze voornamelijk islamitische minderheid wordt zwaar onderdrukt sinds de Russische annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim in 2014. Hemedzhy is een van de weinige advocaten die sindsdien nog Tataren vertegenwoordigt. Ze wordt al jaren geïntimideerd en bedreigd vanwege haar werk.

Roep de president van de Orde van Advocaten van Tsjetsjenië op om Lilia Hemedzhy te helpen haar schorsing aan te vechten!

Hemedzhy kon de afgelopen jaren in de Krim blijven werken omdat zij haar opleiding heeft gevolgd in Tsjetsjenië, een deelstaat van Rusland. Vele andere advocaten verloren al meteen na de bezetting door Rusland hun baan. Naast haar werk als advocaat is Hemedzhy medeoprichter van de mensenrechtenorganisatie Crimean Solidarity. Voor haar onvermoeibare inzet voor de Tataren ontving Hemedzhy in 2019 een mensenrechtentulp van de Nederlandse overheid.

Lees hier de volledige informatie.

Stuur een e-mail

Dit formulier kan niet worden getoond vanwege de instellingen van je browser. Mogelijk staat javascript uit of zit je in Reader Mode.