Polen, stop met intimideren van LHBTQIA+ activisten!

Al 12.976 e-mails verstuurd

Bedankt voor het versturen van een e-mail!

Gearresteerd voor het dragen van regenboogkleuren

Aleks Wentykier is een van de vele LHBTQIA+ activisten in Polen die afgelopen jaren door de politie werd geïntimideerd. Hij ging ’s avonds naar een – vreedzame – demonstratie in Warschau. Daar werd hij direct gearresteerd. De reden? De lokale politie had de opdracht gekregen om iedereen te arresteren die regenboogkleuren droeg. Zelfs als zij niets hadden misdaan.

Roep de Poolse minister van Binnenlandse Zaken op om te stoppen met het verbieden van LHBTQIA+ demonstraties en Equality-marsen. De politie moet direct ophouden met het intimideren van activisten.

Demonstraties voor LHBTQIA+-rechten in Polen worden steeds vaker verboden. Geweld tegen LHBTQIA+’ers blijft vaak onbestraft. En de activisten die toch protesteren, met gevaar voor hun eigen veiligheid, kunnen niet op bescherming van de politie rekenen.

Sommige politici discrimineren steeds openlijker: ze spreken van ‘LHBTQIA+-vrije zones’ en er werd zelfs een ‘Stop LHBTQIA+’-wet aan het parlement voorgelegd. Dit draagt bij aan de systematische onderdrukking van LHBTQIA+’ers in Polen.

Lees hier de volledige informatie.

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten. De mail wordt vanaf een versleuteld e-mailadres verstuurd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Al 12.976 e-mails verstuurd

Bedankt voor het versturen van een e-mail!

Stuur een e-mail