Younis Abdelsalam uit Jemen zit onterecht gevangen na kritiek op de Houthi-autoriteiten. Zijn gezondheid gaat achteruit en hij krijgt geen medische zorg.

Jemen, laat journalist Younis Abdelsalam vrij!

Al 7.661 e-mails verstuurd

Bedankt voor het versturen van een e-mail!

Na lange isolatie gaat zijn gezondheid achteruit

Journalist Younis Abdelsalam uit Jemen zit al een jaar onterecht vast. Er zijn geen aanklachten tegen hem ingediend, hij mag geen contact hebben met zijn advocaat en hij is niet voor een rechter gebracht. Abdelsalam was kritisch op het beleid van de Houthi-autoriteiten. Hij werd ervan beschuldigd ‘contact te hebben met het buitenland’.

Roep Mohammed Abdelsalam, vertegenwoordiger van de Houthi autoriteiten in Jemen, op om Younis Abdelsalam onmiddellijk vrij te laten!

Nadat hij maandenlang eenzame opsluiting heeft doorstaan, gaat Abdelsalams gezondheid snel achteruit. Hij heeft een psychische aandoening en krijgt daarvoor niet de zorg die hij nodig heeft. De Houthi-gevangenissen zijn overvol en er is onvoldoende eten en drinkwater.

Lees hier de volledige informatie.

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten. De mail wordt vanaf een versleuteld e-mailadres verstuurd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Al 7.661 e-mails verstuurd

Bedankt voor het versturen van een e-mail!

Stuur een e-mail