Argentinië, waar is Facundo?

Sinds 30 april 2020 is niets meer vernomen van de 22-jarige Facundo Astudillo Castro uit Argentinië. Castro werd die dag gearresteerd omdat hij zich niet aan de quarantaineregels hield in verband met het coronavirus. Tegenstrijdige verklaringen van de politie en van getuigen doen vermoeden dat de politie betrokken is bij zijn verdwijning.

Roep de Argentijnse autoriteiten op bekend te maken waar Facundo Castro zich bevindt.

Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar de  verdwijning van Castro. De mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn, moeten worden berecht.

Vier politieagenten in de provincie Buenos Aires worden in Castro’s zaak verdacht. Een van hen zou hebben beweerd dat Castro in een vrachtwagen was achtergelaten nadat hij door agenten was tegengehouden. Later werd die verklaring aangepast. Castro zou te voet zijn vertrokken. Drie getuigen zeggen echter dat hij in een politieauto is gezet.

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten. De mail wordt vanaf een versleuteld e-mailadres verstuurd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Stuur een e-mail