Leider van anti-overheidsprotesten in Irak, Sajjad al-Iraqi, is ontvoerd. Drie jaar later is nog steeds geen onderzoek gedaan en wordt familie bedreigd in hun zoektocht naar gerechtigheid. Teken de petitie!

Irak, onderzoek ontvoering van protestleider Al-Iraqi

Al 12.763 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Vermoedelijk ontvoerd door Iraakse militie

Drie jaar geleden ontvoerden gewapende mannen de prominente Iraakse activist Sajjad al-Iraqi uit zijn auto. Al-Iraqi was een van de belangrijkste gezichten van massale protesten tegen de overheid in 2019. Het is nog altijd niet bekend waar Al-Iraqi is. De overheid doet er niets aan om hem te vinden. Sterker nog, zijn familie wordt bedreigd en lastiggevallen in hun zoektocht naar gerechtigheid.

Roep de Iraakse minister-president op om de ontvoering van Sajjad al-Iraqi te laten onderzoeken om hem zo snel mogelijk vrij te krijgen.

De militie die waarschijnlijk achter de ontvoering zit, is officieel een onderdeel van het Iraakse leger. Diezelfde groep is verantwoordelijk voor dodelijk geweld tegen demonstranten, verdwijningen en buitengerechtelijke executies. De minister-president beloofde gerechtigheid voor alle slachtoffers, maar jaren later is daar nog niks van terechtgekomen.

Lees hier de volledige informatie.

Al 12.763 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Teken de petitie

Dit formulier kan niet worden getoond vanwege de instellingen van je browser. Mogelijk staat javascript uit of zit je in Reader Mode.