De Taliban in Afghanistan hebben onderwijsactivisten Ahmad Fahim Azimi en Seddiqullah Afghan opgepakt en gemarteld. Ze worden gestraft omdat ze onderwijs geven aan meisjes.

Afghanistan, laat onderwijsactivisten vrij

Al 39.668 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Vast voor lesgeven aan meisjes

In oktober pakten de Taliban twee jonge mannen op die kritiek uiten op het onderwijsverbod voor meisjes in Afghanistan. Ahmad Fahim Azimi en Seddiqullah Afghan werken voor een organisatie die nog altijd taallessen en les in robottechnologie geeft aan meisjes. De Taliban beschuldigen de mannen ervan te hebben geholpen bij de evacuatie van het meisjesroboticateam, toen de Taliban in 2021 de macht grepen.

Roep de Taliban in Afghanistan op om Azimi en Afghan onmiddellijk vrij te laten.

Sinds de Taliban aan de macht zijn worden vrouwen en meisjes als tweederangsburger behandeld. Meisjes mogen bijvoorbeeld niet meer naar de middelbare school of studeren. Activisten zoals Azimi en Afghan die zich uitspreken tegen dit onderwijsverbod worden vastgezet en vaak ook gemarteld. Azimi en Afghan werden mishandeld, in isolatie geplaatst en langdurig wakker gehouden.

Actievoeren heeft zin! Eerder kwam onderwijsactivist Matiullah Wesa vrij na acties van Amnesty. Kom daarom nu in actie voor Azimi en Afghan.

Lees hier meer informatie.

Al 39.668 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Teken de petitie

Dit formulier kan niet worden getoond vanwege de instellingen van je browser. Mogelijk staat javascript uit of zit je in Reader Mode.