Terug naar overzicht

Schrijfaktie Amnesty International in Roggel 10 dec.

Dit jaar wordt in Roggel voor de 5e keer meegedaan met schrijfmarathon van Amnesty International.
Tegenwoordig met de naam: Write for Rights-schrijfactie.

Doe (weer) mee met de grootste jaarlijkse schrijfactie ter wereld!
We schrijven massaal voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Onze Write for Rights-schrijfacties (voorheen Schrijfmarathon) hadden voorgaande jaren veel effect. Al vele dappere activisten voor wie wij schreven kwamen vrij.
Help jij ook mee om onrecht te bestrijden? Al in een paar minuten tijd maak jij het verschil.
De actie is op dinsdag 10 december – de Dag voor de Rechten van de Mens – en draait helemaal om de persoonlijke, handgeschreven brief. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie én ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers. Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers willen liever niet gezien worden als onderdrukker, folteraar of dictator. Van Amnesty International Nederland krijgen we alle voorbeeldbrieven om “over te schrijven”. Ook de kaarten die we sturen aan mensenrechtenactivisten die onder druk staan zijn heel belangrijk. Als ze weten dat er over de hele wereld mensen zijn die voor hen opkomen, geeft ze dat de kracht om vol te houden. Dit jaar vragen we tijdens Write for Rights speciale aandacht voor kinderen en jongeren!

De marathon zal op dinsdag 10 december zijn van 10:00 uur tot 22:00 uur met op de achtergrond doorlopend muziek, ook diverse live-optredens, gedichten, Seneman Tua en tevens gelegenheid voor stoelmassage.

De locatie is café Tonvannebekker met Gemma, Kerkveldweg 1, in Roggel.
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil bekend staan als onderdrukker, folteraar of tiran.
Doe mee en maak een ketting van mensen die zich geweldloos tegen onrecht willen verzetten:

Samen tegen onrecht! Het Amnesty comité Roggel.

Hoe laat?

Van: 10:00 Tot: 22:00

Waar?

Kerkveldweg 1, 6088ED Roggel

Nuttige info

Er is tegen geringe vergoeding (ten gunste van AI) voldoende soep en koffie/thee aanwezig.

Contactinformatie

Info mogelijk via 06 46617673