Terug naar overzicht

Amnesty Write for Rights Bibliotheek Reusel-de Mierden

Dinsdag 10 december van 14:00 tot 19:00 uur s er gelegenheid brieven te schrijven naar mensen waarvoor dit jaar actie gevoerd wordt. Er liggen voorbeeldbrieven en pennen klaar in de Bibliotheek. Je mag een eigen kaart meebrengen, maar je kan er ook een maken in de Bibliotheek. Een bijdrage in de portokosten is ook zeer welkom. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.
Van 15:30 tot 16:00 leest Bini voor uit het boek Imagine. Iedereen is welkom.

Voor wie schrijven we dit jaar?
Amnesty kiest elk jaar 10 mensen uit voor wie we schrijven tijdens Write for Rights. Er staan daarmee ieder jaar 10 mensen centraal, uit landen over de hele wereld. Vorig jaar schreven we speciaal voor vrouwelijke activisten.

Tijdens Write for Rights 2019 vraagt Amnesty mensen in de hele wereld om brieven te schrijven voor kinderen en jongeren. We doen dit om hen te ondersteunen, kracht te geven en het mogelijk te maken om te blijven durven waar volwassenen tekortschieten. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om mensen eerlijker te behandelen.

Over Write for Rights
Amnesty International besteedt elk jaar op een bijzondere manier aandacht aan de Internationale Dag van de Mensenrechten: door het organiseren van de Write for Rights schrijfmarathon. Honderdduizenden mensen wereldwijd grijpen rond 10 december hun pen – of tegenwoordig hun pc, laptop of mobieltje – om een brief of kaart te schrijven. Ze schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan, die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Die massale druk zorgt ervoor dat hun leven verandert.