© Amnesty International

Businessanalist

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken daarom collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 30 vrijwilligers.

Om ervoor te zorgen dat Amnesty haar leden en activisten op een optimale manier blijft ondersteunen, zoeken wij een Businessanalist voor 24-32 uur per week.

Waarom een Businessanalist?

Zonder Businessanalist is er geen optimale aansluiting van onze systemen op onze bedrijfsprocessen. Voor Amnesty International zijn bijvoorbeeld de gegevens in onze Salesforcedatabase en de gekoppelde systemen van essentieel belang. Het is de basis voor al onze contacten met leden, donateurs en ‘leads’. Zo wordt Salesforce bijvoorbeeld gebruikt om leden, donateurs en vrijwilligers te benaderen voor financiële steun of inzet bij acties.

Wat ga je doen?

Als Businessanalist ben je de spil tussen de organisatie en het datateam. Je bent verantwoordelijk voor een optimale aansluiting van de systemen op de bedrijfsprocessen. Dat doe je door het scherp krijgen van de organisatiebehoeften en deze te vertalen naar functionele eisen. Je beweegt je door de gehele organisatie met oog voor detail en sterke resultaatgerichtheid.

Concreet ga je aan de slag met:

  • Het analyseren en structureren van complexe vraagstukken en deze vertalen naar concrete en afgebakende oplossingen;
  • Het optimaliseren van de ondersteuning van datasystemen op de organisatieprocessen;
  • Op operationeel en tactisch niveau contacten onderhouden met eindgebruikers en proceseigenaren.

Waar in de organisatie kom je te werken?

Je maakt deel uit van het datateam dat bestaat uit een informatiemanager, databasemanager, twee databasemedewerkers, een technisch databasebeheerder en een data-analist. Met hen werk je nauw samen aan het beheer van alle datasystemen binnen Amnesty. Je legt verantwoording af aan de informatiemanager. Het datateam maakt deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Deze bestaat uit 33 collega’s die betaald en vrijwillig werken. Zij werken op IT, HR, financiële administratie, facilitair beheer, het directiesecretariaat, control en het servicecentrum. Het datateam rapporteert aan de manager Bedrijfsvoering.

Wie ben jij?

Als ervaren businessanalist ben je van nature analytisch sterk. Je houdt ervan om je kennis te delen en houdt de ontwikkelingen op jouw vakgebied goed bij. Je bent een klankbord voor de organisatie en jouw teamleden. Je weet wat er speelt, bent oprecht nieuwsgierig en durft kritische vragen te stellen. Je zoekt graag naar de vraag achter de vraag en gaat de discussie niet uit de weg. Kortom, je staat stevig in je schoenen en bent niet bang om besluiten te nemen. En vanzelfsprekend heb je een hart voor mensenrechten en een rechtvaardige wereld.

Wat neem je mee?

Je hebt ervaring met databases en procesmatig werken en verwachten een HBO- werk- en denkniveau. Dat je een opleiding op het gebied van informatiekunde hebt is een pré en kennis van Salesforce helemaal! Mocht je ook nog ervaring hebben binnen de goede doelen sector dan is dat mooi meegenomen.

Als Amnesty International willen wij een afspiegeling zijn van de samenleving. Daarom hechten wij waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers.

Wat bieden we jou?

  • Een contract voor bepaalde tijd voor een jaar, met een werkweek van 24-32 uur per week. De startdatum dient zo snel mogelijk te worden vastgesteld;
  • Een salaris van minimaal €3.959,60 en maximaal €5.279,48 bruto per maand, bij een 40-urige werkweek;
  • De mogelijkheid om werk- en privé goed te combineren, omdat we hybride werken;
  • 29 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband;
  • Een prachtig kantoor in een historisch pand in hartje Amsterdam, aan de Keizersgracht. Hier kun je werken, collega’s ontmoeten en heerlijk lunchen in de grote stadstuin;
  • Alle informatie over arbeidsvoorwaarden vind je in arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International, afdeling Nederland.

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie kan je gedurende de werkdagen contact opnemen met Ariska Rietveld (Databasemanager) via a.rietveld@amnesty.nl.

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 7 juni a.s. Je kunt gebruik maken van het onderstaande sollicitatieformulier. De brief kan je richten aan Soraya Kanhai.

De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 12 juni 2023. We informeren je zo spoedig mogelijk of je voor een gesprek wordt uitgenodigd.De vacature staat open totdat deze is ingevuld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.