9 SEPTEMBER: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

9 SEPTEMBER: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Op vrijdag 9 september a.s. organiseert Amnesty International Dordrecht, weer de maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond schrijven we met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Dutch in Dordrecht, Vest 177, 3311 TV in Dordrecht.

Wat kun jij doen?

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (vooral Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Verbetering van de situatie?

In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zo hoeft Mohamed Rusthum Mujuthaba, een 39-jarige Maledivische activist die zich inzet voor religieuze vrijheid en voor mensenrechten, niet meer de gevangenis in. En in Colombia zijn maatregelen getroffen om de leden van de Regionale Corporatie voor de Bescherming van Mensenrechten CREDHOS te beschermen. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (/amnesty.international.dordrecht, onder ‘evenementen’) of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we een vrijwillige – en zeer gewaardeerde – bijdrage vragen. Bij klachten zoals verkoudheid of koorts blijf je thuis en kun je online brieven schrijven via amnesty.nl (‘Kom in actie!’).

De eerstvolgende schrijfavond is op vrijdag 14 oktober a.s.