8 SEPTEMBER: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Word jij ook zo treurig van al het onrecht in de wereld en wil je daartegen in actie komen? Kom dan naar de schrijfavond van Amnesty International Dordrecht, op vrijdag 8 september a.s. We schrijven dan met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Dutch in Dordrecht, Vest 177, 3311 TV in Dordrecht.

Brieven schrijven

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (vooral Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Kom in actie!

Op vrijdag 8 september a.s. gaan we onder meer schrijven voor de Egyptische advocaat Ibrahim Metwaly, die 5 jaar geleden op het vliegveld van Caïro werd opgepakt. Hij was onderweg naar de Verenigde Naties in Genève om te praten over mensenrechtenschendingen in Egypte. Metwaly is gemarteld en zit vast in een beruchte gevangenis. Kom voor hem en anderen in actie! In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina (‘evenementen’) van Amnesty International Dordrecht  of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we een vrijwillige – en zeer gewaardeerde – bijdrage vragen.