8 OKTOBER: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

8 OKTOBER: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Op vrijdag 8 oktober a.s. organiseert Amnesty International Dordrecht, weer de maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond schrijven we met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Dutch in Dordrecht, Vest 177, 3311 TV in Dordrecht.

Wat kun jij doen?

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (vooral Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Voor wie schrijven we?

Op vrijdag 8 oktober schrijven we onder meer voor Maryam Akbari Monfared uit Iran, die al bijna 12 jaar onterecht in de gevangenis zit. In maart werd ze plotseling overgebracht naar een uiterst smerige gevangenis op ruim 200 kilometer van haar familie. Doe mee en schrijf een brief aan de autoriteiten van Iran. Jouw brief of kaart kan voor haar een verschil maken, want in veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (/amnesty.international.dordrecht, onder ‘evenementen’) of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we een vrijwillige – en zeer gewaardeerde – bijdrage vragen. Bij klachten zoals hoesten of koorts blijf je thuis en kun je online brieven schrijven via amnesty.nl (‘Kom in actie!’).