20 JUNI: Filmavond Amnesty International Dordrecht

20 JUNI: Filmavond Amnesty International Dordrecht

Op maandag 20 juni a.s. is het Wereld Vluchtelingendag. Amnesty International Dordrecht vertoont ’s avonds de film ‘Styx’ (Wolfgang Fischer, 2018) in de lounge van cinema The Movies (Nieuwstraat 60-62, Dordrecht). Zaal open vanaf 19.15 uur; aanvang film om 19.30 uur.

Wat kun jij verwachten?

Vrijwel dagelijks vertrekken er vissersboten met vluchtelingen richting Europa, op zoek naar een betere toekomst. Met alle gevaren van dien – in de afgelopen jaren stierven tienduizenden vluchtelingen op zee. Daarmee is deze inmiddels een tweede ‘Styx’ geworden: de dodenrivier uit de Griekse mythologie.

In de film van vanavond volgen we hoofdpersoon Rike (Susanne Wolff) op een zeilreis. Zij is getuige van een zinkende vissersboot met meer dan 100 vluchtelingen aan boord. Fischer filmt rechtstreeks vanuit het perspectief van Rike en legt zijn publiek zo een dilemma voor: wat zou jij doen als je in zo’n situatie terechtkwam? Houd je je aan het protocol van de kustwacht dat je je nergens mee mag bemoeien? Of ga je proberen zoveel mogelijk mensen te redden?

Na de film?

Op deze thematiek gaan we tijdens en na de film in, samen met de lokale vrijwilligers van Amnesty International Dordrecht en medewerkers van VluchtelingenWerk.

Tickets zijn verkrijgbaar via de kassa van The Movies. Prijs per ticket: €10,50. Indien mogelijk, graag aanmelden voor deze filmavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (/amnesty.international.dordrecht, onder ‘evenementen’).