10 MAART: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

10 MAART: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

10 MAART: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

 

Word jij ook zo treurig van al het onrecht in de wereld en wil je daartegen in actie komen? Kom dan naar de maandelijkse schrijfavonden van Amnesty International Dordrecht. Op vrijdag 10 maart a.s. vindt de eerste schrijfavond van 2023 plaats. We schrijven dan met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Dutch in Dordrecht, Vest 177, 3311 TV in Dordrecht.

 

Petitie i.v.m. Internationale Vrouwendag

Omdat het op 8 maart a.s. Internationale Vrouwendag is, doen we op deze avond mee aan de actie die Amnesty organiseert in het kader van deze dag: een petitie gericht aan de Taliban, met de oproep om de rechten van vrouwen en meisjes te respecteren.


Brieven schrijven

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (vooral Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

 

Verbetering van de situatie
We gaan onder meer schrijven voor de ernstig zieke 78-jarige Amerikaanse activist Leonard Peltier, die al meer dan 46 jaar gevangen zit. Hij is lid van de American Indian Movement (AIM). In 1975 werden tijdens een confrontatie met AIM-leden twee FBI-agenten gedood. Peltier kreeg hiervoor tweemaal levenslang, maar heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Zijn proces zat vol onregelmatigheden, zoals het achterhouden van bewijs. Kom ook voor hem in actie! In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

 

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (https://www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht, ‘evenementen’) of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we een vrijwillige – en zeer gewaardeerde – bijdrage vragen.