© Private

Schrijfactie Turkije: Waar zijn Gökhan Türkmen en Mustafa Yılmaz?

Gökhan Türkmen en Mustafa Yılmaz worden sinds februari 2019 vermist. Hun families vrezen dat ze met geweld zijn ontvoerd vanwege hun vermeende betrokkenheid bij de couppoging in 2016. De Turkse autoriteiten ontkennen dat zij Gökhan Türkmen en Mustafa Yılmaz gevangenhouden.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 november 2019 naar de Turkse autoriteiten. Roep hen op een onafhankelijk onderzoek uit te voeren om de verblijfplaats van Gökhan Türkmen en Mustafa Yılmaz openbaar te maken.

Mustafa Yilmaz

Fysiotherapeut Mustafa Yilmaz verloor zijn baan na de couppoging van 2016. Hij werd opgepakt en veroordeeld voor ‘deelname aan een gewapende terroristische organisatie’. In afwachting van zijn hoger beroep werd hij vrijgelaten en ging hij weer aan het werk als fysiotherapeut. Op 19 februari verdween hij op weg naar zijn werk.

Gökhan Türkmen

Ook ambtenaar Gökhan Türkmen werd ontslagen vanwege mogelijke betrokkenheid bij de couppoging. Drie jaar lang dook hij onder, maar hij had nog wel af en toe contact met zijn ouders. Op 7 februari verdween hij.

Gevreesd wordt dat Gökhan Türkmen en Mustafa Yılmaz met geweld zijn ontvoerd.

Rond dezelfde tijd verdwenen ook vier andere mannen die beschuldigd worden van betrokkenheid bij de couppoging. Inmiddels is bekend dat zij in de gevangenis van Ankara zitten.

 
 

Download de voorbeeldbrief

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden