© privefoto

Schrijfactie Vietnam: zieke activist onder zware omstandigheden vast

Huynh Truong Ca uit Vietnam moest de gevangenis in omdat hij wilde deelnemen aan een demonstratie. Hij lijdt aan een longziekte, heeft maagproblemen, hoge bloeddruk en diabetes. In de gevangenis krijgt hij niet de medische zorg die hij nodig heeft. Afgelopen maart werd hij bovendien overgebracht naar een gevangenis 250 kilometer bij zijn familie vandaan. Het is voor zijn familie bijna onmogelijk hem te bezoeken en zijn medicijnen te brengen.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 juni 2019 een brief naar de minister-president van Vietnam. Roep hem op Huynh Truong Ca onmiddellijk vrij te laten.

Vast vanwege kritiek op de overheid

Huynh Truong Ca werd op 4 september 2018 gearresteerd toen hij onderweg was naar een vreedzame demonstratie. Daarin werd opgeroepen tot meer democratie. Hij werd uiteindelijk na een oneerlijke rechtszaak veroordeeld tot vijfeneenhalf jaar gevangenisstraf omdat hij ‘propaganda tegen de staat’ zou hebben verspreid.

Huynh Truong Ca is aangesloten bij een groep die de mensenrechtensituatie in Vietnam wil verbeteren. Voor zijn arrestatie werd hij al regelmatig lastiggevallen en geïntimideerd door veiligheidsambtenaren. Ze waarschuwden hem op Facebook geen kritiek meer te uiten op de overheid. Truong Ca trok zich niets aan van de dreigementen.

Download de voorbeeldbrief

 

 

 

 

 

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden