Schrijfactie Verenigde Staten: herenig moeder en kind

De 39-jarige Valquiria vluchtte in maart 2018 met haar 7-jarig zoontje uit Brazilië. Ze vroeg om bescherming bij de grens tussen Mexico en de VS, in El Paso (Texas). Ze werd opgesloten en zonder reden gescheiden van haar zoontje. Ze heeft hem al bijna een jaar niet gezien.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 mei 2019 een brief naar Corey Price​, de directeur van het kantoor van de Immigration and Customs Enforcement in El Paso. Roep hem op Valquiria in afwachting van de uitkomst van haar asielverzoek op humanitaire gronden vrij te laten.

Scheiding traumatisch voor moeder en kind

Valquiria’s zoontje woont bij zijn vader aan de andere kant van de Verenigde Staten. Hij is getraumatiseerd en begrijpt niet waarom zijn moeder niet thuiskomt. Hij mag haar wel bezoeken, maar er is geen geld voor de reis.

Gevlucht vanwege doodsbedreigingen

Valquiria besloot te vluchten nadat drugshandelaren haar en haar zoontje meermaals bedreigden met de dood. Een asielambtenaar oordeelde op 27 maart 2018 dat Valquiria’s verhaal geloofwaardig was. Ze mocht asiel aanvragen. Maar in september werd haar verzoek afgewezen. Ze is nu in beroep en zit nog altijd vast.

Download de voorbeeldbrief

 

 

 

 

 

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden