© Private

Schrijfactie Verenigde Arabische Emiraten: prominente activist in hongerstaking

Ahmed Mansoor zit een celstraf van tien jaar uit omdat hij kritiek uitte op de autoriteiten van de Emiraten. Hij ging eind maart in hongerstaking. Daarmee protesteert hij tegen zijn oneerlijke gevangenisstraf en de slechte omstandigheden waaronder hij wordt vast gehouden. Zijn hongerstaking kan ernstige gevolgen hebben voor zijn gezondheid.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 juli 2019 een brief naar de autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten. Roep hen op Ahmed Mansoor vrij te laten en hem beter te behandelen.

Laatste kritische stem

Mansoor was een van de weinige mensen in de Verenigde Arabische Emiraten die zich nog durfde uit te spreken over de mensenrechtenschendingen in het land. Hij schreef hierover op zijn blog en sociale media. Ook gaf hij interviews aan buitenlandse media. Dit werd hem niet in dank afgenomen. Hij kreeg in 2018 tien jaar cel omdat hij onder meer valse informatie zou hebben gepubliceerd met het doel de reputatie van de Verenigde Arabische Emiraten te schaden.

Langdurige eenzame opsluiting

Het ziet er naar uit dat de autoriteiten Mansoor’s onterechte straf niet voldoende vinden. Ze proberen hem nog eens extra te straffen door zijn leven in de gevangenis ondragelijk te maken. Zo zit hij al sinds zijn arrestatie in maart 2017 in eenzame opsluiting. Dit kan worden gezien als een vorm van marteling.

Download de voorbeeldbrief

 

 

 

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden