Schrijfactie Verenigde Arabische Emiraten: Libanese gevangene mogelijk opnieuw gemarteld

Ahmad Ali Mekkaoui uit Libanon zit in de Verenigde Arabische Emiraten een celstraf van 15 jaar uit. Hij zou vanuit de Emiraten contact hebben gelegd met de Hezbollah beweging in Libanon. Hij werd beschuldigd van terroristische daden en bekende onder dwang.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 september 2019 een brief naar de autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten. Vraag hen om de onbetrouwbare veroordeling van Ahmad Ali Mekkaoui te vernietigen en te zorgen dat hij niet gemarteld wordt.

Gedwongen bekentenis als bewijs

Ahmad Ali Mekkaoui uit Libanon had een garage in Abu Dhabi en werd in oktober 2014 opgepakt door de veiligheidsdienst van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hij werd beschuldigd van terroristische daden. Mekkaoui werd op een geheime plek vastgehouden en verschrikkelijk gemarteld. Zijn teennagels werden uitgerukt en hij werd verkracht met een stalen staaf. Hierna bekende hij schuld en werd tot 15 jaar cel veroordeeld.

Zorgen om nieuwe martelingen

Nadat Mekkaoui’s zus op tv had verteld over de oneerlijke rechtszaak tegen haar broer, werd hij aangeklaagd voor het verspreiden van onjuiste informatie om de reputatie van de VAE te schaden. Sindsdien mag hij geen contact meer hebben met zijn advocaat en familie. Er zijn ernstige zorgen dat hij nu opnieuw zal worden gemarteld.

Download de voorbeeldbrief

 

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden