Bukit Aman Kuala Lumpur

Schrijfactie Turkije: Erdogan dwingt bondgenoten om vermeende Gülen-aanhangers op te pakken

Drie Turkse mannen zijn op verzoek van de Turkse autoriteiten in Maleisië opgepakt en uitgeleverd. Er is een grote kans dat ze worden gemarteld.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 augustus een brief naar de Turkse autoriteiten. Roep hen op de drie mannen vrij te laten tenzij er bewijs is dat ze een internationaal erkend misdrijf hebben gepleegd.

Vermeende Gülen-aanhangers doelwit Turkse overheid

Schooldirecteur Turgay Karaman, zakenman İhsan Aslan en universitair geleerde İsmet Özçelik werden begin mei in Maleisië opgepakt. Ze zouden banden hebben met Islamitische Staat (IS). Op 10 mei leverde Maleisië de mannen uit aan Turkije. De autoriteiten namen niet de moeite om te onderzoeken of de mannen in Turkije gevaar zouden lopen. Het hoofd van de Maleisische politie bevestigde dat Turkije de mannen wilde oppakken omdat ze mogelijk aanhangers zijn van de Gülen-beweging. Het risico is groot dat de drie mannen in Turkije worden gemarteld en geen eerlijk proces krijgen.

De Turkse overheid zet haar bondgenoten onder druk om vermeende aanhangers van Fethullah Gülen, die volgens hen achter de mislukte staatsgreep van 2016 zat, te vervolgen.

Download de voorbeeldbrief

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden