Nawal Ben Aissa
© Abdellah Azizi

Schrijfactie Marokko: activiste veroordeeld voor protest

Nawal Benaissa is een van de bekendste gezichten van de Hirak-protestbeweging, die strijdt voor betere leefomstandigheden in het Rifgebied in Marokko. Ze wordt voortdurend door de politie lastiggevallen. Inmiddels heeft ze een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 februari 2019 een brief aan de regeringsleider van Marokko. Roep hem op ervoor te zorgen dat Nawal en haar familie niet meer worden lastiggevallen, zodat ze kan doorgaan met actievoeren.

Protesten voor betere leefomstandigheden

Nadat in oktober 2016 in het Rifgebied protesten ontstonden voor betere leefomstandigheden, besloot de 37-jarige Nawal zich meteen aan te sluiten. Ze kreeg meer dan 80.000 volgers op Facebook. Maar toen begonnen de dreigementen. In de zomer van 2017 werd Nawal vier keer opgepakt en urenlang vastgehouden. Ze kreeg zelfs 10 maanden voorwaardelijke gevangensistraf opgelegd voor het ‘aanzetten tot een misdrijf’.

Honderden demonstranten zijn inmiddels veroordeeld, de leiders tot celstraffen tot wel 20 jaar. Nawal verhuisde naar een andere stad om te ontsnappen aan de dreigementen van de autoriteiten.

Download de voorbeeldbrief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden