© Addameer Prisoner Support and Human Rights Association

Schrijfactie Israël: Palestijnse mensenrechtenwerker nog langer vast

Israël houdt Ayman Nasser (rechts) al meer dan een jaar vast zonder hem ergens voor aan te klagen. Nasser werkt bij Addameer, een mensenrechtenorganisatie die onder meer opkomt voor de rechten van Palestijnse gevangenen. Zijn detentie werd op 11 september met nog eens vier maanden verlengd.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 januari 2020 een brief naar de autoriteiten van Israël. Roep hen op Ayman Nasser onmiddellijk vrij te laten of hem snel en eerlijk te berechten. Ook moet hij de medische zorg krijgen die hij nodig heeft.

Langdurig vast zonder proces

Nasser, vader van vier kinderen, werd op 9 september vorig jaar thuis opgepakt, vlakbij Ramallah in bezet Palestijns gebied. Sindsdien zit hij in administratieve detentie. Dit betekent dat hij zonder te weten waarom voor onbepaalde tijd vastzit. In de afgelopen jaren zijn al meerdere medewerkers van Addameer lastiggevallen of in administratieve detentie geplaatst. De vrijheid van meningsuiting staat in Israël ernstig onder druk.

Weigering medische zorg

Nasser heeft last van een chronische ontsteking van de dikke darm en een hernia in zijn rug. Hij moet voor zijn klachten regelmatig naar een medisch specialist. Maar de gevangenis staat hem dat niet toe.

Download de voorbeeldbrief

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden