© Popular Struggle Coordination Committee

Schrijfactie Israël: Palestijnse activist onterecht vervolgd

De Palestijnse mensenrechtenverdediger Munther Amira staat terecht voor zijn deelname aan vreedzame protesten. Hij is de coördinator van een organisatie die met stakingen en demonstraties campagne voert tegen de Israëlische bezetting. Volgens de organisatie bedreigden Israëlische soldaten Amira drie maanden voor zijn arrestatie.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 mei 2018 een brief aan premier Netanyahu van Israël. Roep hem op Munther Amira onmiddellijk vrij te laten.

Onterecht aangeklaagd

Amira wordt onder meer vervolgd voor het demonstreren zonder vergunning. Volgens internationale standaarden is dit geen strafbaar feit. Ook zou hij tijdens een eerdere demonstratie een traangasbus naar Israëlische grensbewakers hebben teruggegooid. Maar beeldmateriaal en getuigen ondersteunen dit verhaal niet. Amira hield alleen maar een actiebord vast, dat hij gebruikte om de traangasbus bij zichzelf weg te houden.

Amnesty beschouwt Munther Amira als een gewetensgevangene, die vastzit omdat hij vreedzaam protesteerde tegen de Israëlische bezetting.

Download de voorbeeldbrief

 

 

 

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden