Munther Amira tijdens een demonstratie tegen de Israëlische bezetting van Palestijns gebied.
© Popular Struggle Coordination Committee

UPDATE schrijfactie Israël: Palestijnse activist onterecht veroordeeld

Een Israëlische militaire rechtbank veroordeelde de Palestijnse mensenrechtenverdediger Munther Amira op 12 maart 2018 tot zes maanden gevangenisstraf, een boete en vijf jaar proeftijd voor zijn deelname aan vreedzame protesten.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 mei 2018 een brief aan premier Netanyahu van Israël. Roep hem op Munther Amira onmiddellijk vrij te laten.

Opgepakt na vreedzaam protest

Israëlische soldaten arresteerden Munther Amira op 27 december 2017 tijdens een vreedzame demonstratie. Hij riep op tot vrijlating van de 17-jarige Palestijnse activiste Ahed Tamini die terecht stond voor een opstootje met Israëlische soldaten. Ze kreeg kreeg acht maanden gevangenisstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie jaar.

Onterecht veroordeeld

Amira is de coördinator van een organisatie die met stakingen en demonstraties campagne voert tegen de Israëlische bezetting. Volgens de organisatie bedreigden Israëlische soldaten Amira drie maanden voor zijn arrestatie. Amira werd veroordeeld voor verstoring van de openbare orde en het demonstreren zonder vergunning. Volgens internationale standaarden is dit laatste geen strafbaar feit.

Amnesty beschouwt Munther Amira als een gewetensgevangene, die vastzit omdat hij vreedzaam protesteerde tegen de Israëlische bezetting.

Download de voorbeeldbrief

 

Ook de 17-jarige Palestijnse activiste Ahed Tamimi is veroordeeld.

Help Ahed Tamimi nu!

Kom in actie

 

 

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden