Alnoldy Bahari has been sentenced to five years imprisonment for Facebook posts deemed to be insulting of Islam and for allegedly spreading ‘hate speech’ under the country’s repressive Electronic Information and Transaction Law. Having only peacefully expressed his right to freedom of thought, conscience and religion, Alnoldy Bahari is a prisoner of conscience and must be immediately and unconditionally released.

Schrijfactie Indonesië: boer krijgt vijf jaar cel voor godslastering

Alnoldy Bahari, een boer op Java, moet vijf jaar de gevangenis in omdat hij online de Islam zou beledigen en haat zou zaaien. Hij zit enkel en alleen vast voor het uiten van zijn mening.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 augustus 2018 een brief aan de Indonesische autoriteiten. Roep hen op Bahari onmiddellijk vrij te laten.

Vast vanwege facebook-berichten

Alnoldy Bahari schreef op zijn facebookpagina dat hij God (Allah) had gezien en trok het geloof van andere moslims in twijfel. Buurtbewoners voelden zich gekwetst door zijn opmerkingen en gaven hem aan bij de politie. Hij werd in december 2017 opgepakt.
De rechter veroordeelde Bahari op 30 april 2018 onder een controversiële internetwet die vaak wordt gebruikt om mensen te vervolgen die online hun mening geven over een religie. Dit is in strijd met de mensenrechten; het recht op vrijheid van meningsuiting mag niet op een dergelijke manier beperkt worden door wetten die godslastering verbieden.

Download de voorbeeldbrief

 

 

 

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden