Schrijfactie Filipijnen: onderzoek valse beschuldigingen tegen Tacloban 5

Schrijfactie Filipijnen: onderzoek valse beschuldigingen tegen Tacloban 5

Vijf Filipijnse activisten worden ten onrechte beschuldigd van het bezit van vuurwapens en explosieven. De Tacloban 5 zeggen dat de politie die zelf in hun kantoren heeft gelegd.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 november 2020 naar de autoriteiten in de Filipijnen. Roep hen op om de beschuldigingen tegen de Tacloban 5 te onderzoeken.

Valse beschuldigingen tegen de Filipijnse activisten Tacloban 5

De Filipijnse politie valt vaak binnen bij activisten en zegt dan dat er illegale wapens en explosieven zijn gevonden. Maar die hebben ze er dan zélf neergelegd. Dit overkwam ook Frenchie Mae Cumpio, Mariel Domequil, Marissa Cabaljao, Mira Legion en Alexander Philip Abinguna uit de stad Tacloban. Ze zetten zich in voor onafhankelijke journalistiek, mensenrechten en het milieu.

De politie viel begin februari binnen in hun kantoren en ze moesten onder bedreiging van vuurwapens de ruimtes verlaten. Daarna doorzocht de politie de kantoren en ‘vond’ wapens en explosieven. De Tacloban 5 hebben de rechter gevraagd om het huiszoekingsbevel – en daarmee het ‘bewijs’ – ongeldig te verklaren. Maar de rechter ging niet in op hun verzoek.

 

Download de voorbeeldbrief

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden