© privefoto

Schrijfactie Egypte: waar is mensenrechtenonderzoeker Ibrahim?

Ibrahim Ezz El-Din werd in de nacht van 11 juni 2019 op straat met geweld opgepakt door agenten in burger. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Zijn familie en advocaten hebben op het politiebureau in Caïro gevraagd waar hij was, maar de autoriteiten ontkennen dat hij vastzit.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 december 2019 een brief aan de Egyptische autoriteiten. Vraag hen om de verblijfplaats van Ibrahim Ezz El-Din onmiddellijk te onthullen.

Gedwongen verdwijning

Ibrahim Ezz El-Din werkte sinds 2016 als onderzoeker bij de Egyptische Commissie voor Rechten en Vrijheden. Hij richtte zich op het recht op huisvesting en onderzocht in hoeverre Egypte ervoor zorgt dat iedereen toegang heeft tot veilige en betaalbare woningen. Ibrahim legde daarbij dossiers aan over gedwongen huisuitzettingen. Mogelijk lieten de autoriteiten Ibrahim verdwijnen vanwege zijn werk.

Er heerst momenteel een mensenrechtencrisis in Egypte waarbij de overheid hardhandig optreedt tegen het maatschappelijk middenveld. Vanwege hun vreedzame werk zijn er al honderden mensen gearresteerd en het slachtoffer geworden van gedwongen verdwijningen.

Download de voorbeeldbrief

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden