Schrijfactie Colombia: medewerkers mensenrechtenorganisatie bedreigd

Sinds augustus worden medewerkers van de Colombiaanse mensenrechtenorganisatie dhColombia thuis en op kantoor in de gaten gehouden door onbekende mannen. Een van de werknemers is zelfs met de dood bedreigd.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 maart 2020 naar de Colombiaanse autoriteiten. Roep hen op de medewerkers van de organisatie dhColombia onmiddellijk te beschermen.

Bedreigd vanwege werk

dhColombia is een organisatie die juridische hulp verleend aan slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Ook behandelen ze zaken waarbij hoge ambtenaren van het leger en de overheid betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen. Dat ligt zeer gevoelig. Vanwege hun werk worden medewerkers en hun familie voortdurend bedreigd. Slechts een medewerker krijgt van de overheid bescherming.

Overheid moet meer bescherming bieden

In oktober vroeg de organisatie bij de autoriteiten om meer bescherming van hun werknemers. Ze willen twee beveiligers voor persoonlijke beveiliging, een auto en beveiliging van hun hoofdkantoor. Maar de overheidsinstantie die hiervoor verantwoordelijk is heeft tot op heden geen maatregelen getroffen.

Download de voorbeeldbrief

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden