Schrijfactie Bangladesh: arbeidsmigranten horen niet in de cel!

Schrijfactie Bangladesh: arbeidsmigranten horen niet in de cel!

Bangladesh houdt sinds 28 september ten onrechte 32 uit Syrië teruggestuurde arbeidsmigranten vast. Zij zouden zich in het buitenland schuldig hebben gemaakt aan criminele activiteiten. Maar hier is geen enkel bewijs voor.

Wat kun jij doen?

Schrijf vóór 1 januari 2021 naar de autoriteiten in Bangladesh. Roep hen op om de 32 arbeidsmigranten onmiddellijk vrij te laten.

Onterecht vast

De 32 arbeidsmigranten die in Bangladesh zijn opgepakt probeerden Europa te bereiken, maar in Syrië werden ze gearresteerd en teruggestuurd. De migranten schaden volgens de Bengaalse autoriteiten ‘het imago van Bangladesh’ omdat zij betrokken zouden zijn bij criminele activiteiten in het buitenland. Elk bewijs hiervoor ontbreekt. Bovendien zitten de migranten zonder aanklacht vast.

Sinds juli 2020 zijn minstens 370 arbeidsmigranten die terugkeerden uit verschillende landen in Bangladesh opgepakt. Veel Bengalezen hopen een goedbetaalde baan te vinden in het buitenland en worden dan slachtoffer van mensenhandel. Ze worden uitgebuit door mensenhandelaars die hun een vaste baan en goed geld beloven. Vervolgens worden ze uitgebuit door werkgevers voor minder loon en meer werk of bedreigd met gevangenisstraffen voor illegaal verblijf.

Download de voorbeeldbrief

 

 

ontvang de schrijfacties per e-mail

aanmelden