Amnesty.nl maakt gebruik van cookies om de content beter op uw voorkeur af te kunnen stemmen.     Meer informatie

RSS

RSS-IconWil je op de hoogte blijven van het laatste Amnesty-nieuws?
Meld je aan voor Nieuws RSS

RSS-IconWil je op de hoogte gehouden worden van het laatste positieve Amnesty-nieuws?
Meld je aan voor Goednieuws RSS

RSS-IconWil je op de hoogte blijven van de laatste Amnesty-persberichten?
Meld je aan voor Persberichten RSS

Mijn RSS wordt niet goed weergegeven

Sommige browsers geven niet automatisch de RSS feed goed weer. Download hieronder de betreffende add-on van jouw browser:
Google Chrome
Mozilla Firefox
Safari

Hoe werkt RSS?

Middels RSS kun je op de hoogte blijven van het laatste artikel/nieuws op deze site. De website genereert daartoe naast de reguliere pagina's ook automatisch een RSS-feed, die verstuurd wordt naar iedereen die zich hierop abonneert.

RSS-feeds zijn te lezen via een speciale RSS-lezers, maar kunnen ook via speciale websites worden gelezen (zoals Google Reader). De meeste grote browsers ondersteunen RSS, zodat je geen aparte reader meer nodig hebt. Ook voor sommige mobiele telefoons, voornamelijk smartphones, zijn RSS-lezers te verkrijgen.

Middels de linhks hierboven kun je de aangeboden feeds openen, waarna je je hierop kunt abonneren, middels de op jouw PC geinstalleerde reader-software.

Wat is RSS?

RSS ofwel Really Simple Syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op jouw favoriete websites en blogs. In plaats van zelf te gaan kijken of er nieuwe berichten zijn kan een zogenaamde RSS-reader dat voor jou doen. Deze houdt namelijk van de site bij welke artikelen je al wel en niet gelezen hebt. In de reader kun je vervolgens in één oogopslag zien of er nieuwe berichten zijn en deze vervolgens daar of via een link op de website zelf gaan lezen. Je dient je wel eerst met behulp van een RSS-lezer te ‘abonneren’ op de RSS-feed van de site. Een RSS-feed is eigenlijk het speciale internetadres van de laatste nieuwe berichten; Iedere keer wanneer daarop iets gewijzigd wordt krijg je automatisch een melding.