Amnesty.nl maakt gebruik van cookies om de content beter op uw voorkeur af te kunnen stemmen.     Meer informatie

Wordt vervolgd uitgaven

Met onder meer een indrukwekkende reportage van Minka Nijhuis, die het als een van de weinige journalisten lukte om het belegerde Aleppo (Syrië) binnen te komen. Verder een interview met de Ethiopische schrijver Masresha Mammo en de Belgische documentairemaker Rudi Vranckx, plus de favoriete gerechten van een vijftal mensenrechtenactivisten.

In het aprilnummer van Wordt Vervolgd onder meer een reportage over verzoening in Rwanda, een interview over genocide met socioloog Abram de Swaan, een onthullend verhaal over hoe Rusland de psychiatrie misbruikt en een beeldverhaal over het langste hek ter wereld: de grens tussen India en Bangladesh.

In het meinummer van Wordt Vervolgd onder meer een indrukwekkende reportage van Minka Nijhuis, die het als een van de weinige journalisten lukte om het belegerde Aleppo (Syrië) binnen te komen. Verder een interview met de Ethiopische schrijver Masresha Mammo en de Belgische documentairemaker Rudi Vranckx, plus de favoriete gerechten van een vijftal mensenrechtenactivisten.

In het maartnummer van Wordt Vervolgd onder meer een uitgebreid openingsverhaal over armoedebeleid in Latijns-Amerika en een fotoreportage vanuit een van de grootste actuele brandhaarden, de Centraal-Afrikaanse Republiek. Verder veel over mensenrechtenfilms, in het kader van het Movies that Matter Festival dat van 21 t/m 26 maart plaatsvindt in Den Haag: onder meer een interview met de Zuid-Afrikaanse filmer Rehad Desai en aandacht voor Judgement in Hungary, een schrijnende documentaire over hoe diep racisme is doordrongen in de Hongaarse samenleving.

In het februarinummer van Wordt Vervolgd onder andere: een indrukwekkende reportage over death row van ‘ooggetuige’ Linda Polman. Kamp-overlevende Jan van der Liet doorbreekt het lange zwijgen. En hoezo alleen maar ellende in de Palestijnse gebieden? Laat je verrassen door de prachtige foto’s van Tanya Habjouqa.

In het dubbeldikke decembernummer van Wordt Vervolgd o.a.:

·    Wat gevangenen wereldwijd eten
·    In beeld: gekidnapte bruiden in Kirgizië
·    Een top 14 (en een schaduwtop) van mensenrechtenmensen
·    Amnesty-onderzoeker was tien keer in Syrië
·    Een lang bevochten tekst. 65 jaar Universele Verklaring van
     de Rechten van de Mens

Cover Wordt Vervolgd november 2013In het novembernummer van Wordt Vervolgd onder andere: 

Opgepakt om je uiterlijk, geen Lente in Saudi-Arabië, jongens in jurken en zoeken naar verdwenen Mexicanen.

In het oktobernummer van Wordt Vervolgd onder andere:

Een aspirientje tegen verkrachting: het taboe van verkrachte mannen in Oost-Congo; Syrië door de ogen van cartoonisten, vertrouwensarts Elcke Bonsen zet door waar veel andere artsen afhaken en Liberianen durven terug te kijken door een Nederlands radiodrama.

Wordt Vervolgd cover september 2013

In het septembernummer van Wordt Vervolgd:

Advocaat met grote mond in Zimbabwe, daklozen in Los Angeles knokken voor hun bezit, solidariteit 2013: VIP's en likes; waar blijft de vrijheid in Tunesië?

In het dubbeldikke zomernummer van Wordt Vervolgd onder andere:

Grote schoonmaak in de favela's van Rio de Janeiro, de dapperste aanklager ter wereld woont in Guatemala, jonge Turken zijn boos en: speel mensenrechten-tarot voor een weloverwogen vakantiekeus.

Cover Wordt Vervolgd, juni 2013

Wordt Vervolgd in juni: het ondergesneeuwde belang van asielkinderen, Amnesty’s hoogste baas wil af van westers imago, het korte lontje van de strijdbare Russische journaliste Jevgenia Albats, en het Italiaanse platteland als afwerkplek van Nigeriaanse prostituees.


Wordt Vervolgd, hét opinietijdschrift voor mensenrechten, in mei:  Staatssecretaris Fred Teeven over vreemdelingen opsluiten en illegalen verbieden.  En: welke spelregels gelden voor drones? Blogster Yoani Sánchez: desnoods in een bootje terug naar Cuba. Fotoserie: Syrische ontheemden bivakkeren tussen grafzerken.

In het jaar waarin Nederland en Rusland herdenken dat ze 400 jaar geleden economische en culturele banden aanknoopten, draait president Poetin de ngo’s de duimschroeven aan. Ze moeten zich als ‘buitenlandse agent’ laten registreren en op hun woorden passen. ‘De huidige periode is de stilte voor de storm’.

Verder: politiek historicus Siep Stuurman over waarom de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens ondanks haar 65ste verjaardag nog niet met pensioen mag: niet zolang Franse moslima’s nog succesvol worden geïntimideerd. Ook aandacht voor Qatar, waar de emir zich naar buiten toe een liberale kosmopoliet toont, maar een strikt alleenheerser is binnen de landsgrenzen. En mooie foto’s uit het leven van Gualbert, illegaal in Amsterdam Zuidoost, met een mobieltje en vijf kinderen in Niger.

WV-cover maart48 Jaar na de moord op zeker 1 miljoen Indonesische communisten vertellen de daders van toen trots over hun gruweldaden voor het vaderland. 'Bali zal voor mij nooit meer het relaxte vakantie-eiland zijn,' concludeert correspondent Step Vaessen.

Verder: doen de slachtoffers van de FARC er eigenlijk nog wel toe tijdens de vredesonderhandelingen tussen de guerrilleros en de Colombiaanse regering?

Ook aandacht voor het nieuwe actievoeren van Amnesty International, mede mogelijk gemaakt door Sylvana Simons en Di-rect. En een interview met advocaat François Roux over de menselijkheid van zijn cliënt, de meedogenloze gevangenisbaas Duch uit de tijd van het Pol Pot-regime in Cambodja.

Kenianen zijn zeer ongerust over het verloop van de verkiezingen die op 4 maart worden gehouden. Deze maand in Wordt Vervolgd een reportage vanuit de arme wijken van Nairobi, waar de bewoners bang zijn voor een herhaling van de golf van etnisch geweld die vijf jaar geleden volgde op de stembusuitslag.

Ook in dit nummer: een gesprek met Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, over nette armoede, discriminatie op de Nederlandse arbeidsmarkt en Surinaamse mannen achter de kinderwagen.

Bovendien een fotoreportage uit de Noord-Kaukasus, de onrustige regio waar volgend jaar in Sotsji (Rusland) de Olympische Winterspelen worden gehouden. Plus het antwoord op de vraag: in welke taal bestaat het woord 'mensenrechten' niet?

In het novembernummer van Wordt Vervolgd een interview met de Syrische filmmaker en journalist Ali Atassi.

Verder in het septembernummer 'De rug naar Europa', over het verval in Hongarije; 'Nauwelijks meer dan een opperbevelhebber', over Obama's prestaties op het gebied van de mensenrechten; 'Eerste stap naar vrede', een reportage uit de Colombiaanse bergen; en voormalig minister Garrie van Pinxteren over het buitenlandbeleid van kabinet Rute II.

En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

In het novembernummer van Wordt Vervolgd een interview met de Syrische filmmaker en journalist Ali Atassi.

Verder in het septembernummer 'De rug naar Europa', over het verval in Hongarije; 'Nauwelijks meer dan een opperbevelhebber', over Obama's prestaties op het gebied van de mensenrechten; 'Eerste stap naar vrede', een reportage uit de Colombiaanse bergen; en voormalig minister Garrie van Pinxteren over het buitenlandbeleid van kabinet Rute II.

En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

In het oktobernummer van Wordt Vervolgd een interview met Laurien Koster, de voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens.

Verder in het septembernummer 'Anti-homowet bewijs van ons succes', over hoe homo-activisten in Rusland de onlangs in Sint-Petersburg ingevoerde anti-homowetgeving graag positief uitleggen; 'Uit de gevangenis, maar niet vrij', een verslag van het twintig jaar durende gevecht van twee Zuid-Afrikanen voor rehabilitatie; 'Elfhonderd levens gered', over een omstreden bestand met drugsbendes in El Salvador.

En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

In het septembernummer van Wordt Vervolgd een interview met Sybrand Buma, de leider van het CDA, dat ondanks het voorspelde verlies aan Kamerzetels een belangrijke rol zal spelen bij de coalitieonderhandelingen. Hij is daarin kritisch over de VVD, waarmee zijn partij de afgelopen twee jaar een coalitie vormde, maar verdedigt de praktijk van vreemdelingendetentie. Juist deze zomer kwam daarop veel kritiek van onder meer de Nationale ombudsman en het Comité tegen Martelen van de Raad van Europa.

Verder in het septembernummer 'Kosovo wacht nog een lange, barre tocht', een interview met de Nederlandse topdiplomaat Pieter Feith (67)‚ vertrekkend hoofd van de internationale missie die tot 1 september toezicht hield op de regering van Kosovo; ‘Wapenhandelverdrag komt even niet uit’, persoonlijk getint verslag van de onderhandelingen over het Internationaal Wapenhandelverdrag, door Nicole Sprokel van Amnesty International, die ze als lobbyist van nabij meemaakte; Van rebelse rapper tot prominent politcus, een portret van een rijzende ster in de Birmese politiek; Mensenrechtenstad Mechelen, over het Belgische Mechelen, dat de komende drie maanden één grote vitrinekast zal zijn van kunst over mensenrechten.

En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

Cover Wordt Vervolgd juli/augustus 2012

Het zomernummer van Wordt Vervolgd is een special over de internationale tribunalen. Het openingsverhaal vertelt over Ngo’s en de tribunalen. Daarnaast leest u een interview met advocaat David Scheffer. De mythes over internationale berechting worden tegen het licht gehouden. En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

Cover Wordt Vervolgd juni 2012In Wordt Vervolgds juninummer onder meer een interview met Jana Beranová. Het openingsverhaal vertelt over journalisten die in Turkije in de cel zitten. En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

Cover Wordt Vervolgd mei 2012In Wordt Vervolgds meinummer onder meer een interview met de speciale VN-rapporteur voor de mensenrechtenverdedigers Margaret Sekaggya. Het openingsverhaal vertelt over het stadje Zintan‚ dat de machtigste militie van Libië herbergt. En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

Cover Wordt Vervolgd april 2012

In Wordt Vervolgds aprilnummer onder meer een interview met regisseur Petr Lom over zijn documentaires over mensenrechten. Het openingsverhaal vertelt over Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, dat onder vuur ligt. En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

Wordt Vervolgd Maart 2012In Wordt Vervolgds maartnummer onder meer een interview met de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer. Het openingsverhaal vertelt over de vrijlating van 130 politieke gevangenen door de militaire heersers van Birma. En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

Wordt Vervolgd februari 2012In Wordt Vervolgds februarinummer onder meer een interview met hoogleraar immigratierecht Peter Rodrigues. Het openingsverhaal geeft een overzicht hoe het staat met de rechten van kwetsbare groepen in EU-landen waar de crisis hard toeslaat. En de laatste boeken-, film-, tv- en webtips zijn weer voor u op een rijtje gezet.

Cover Wordt Vervolgd december 2011

In het extra dikke decembernummer van Wordt Vervolgd deze maand aandacht voor de mijlpalen van 2011.

'Ineens ben je een succesfiguur': interview met advocate Liesbeth Zegveld over haar overwinningen dit jaar op de Staat der Nederlanden, in de zaak-Srebrenica en de zaak-Rawagede. De staat heeft eind november toegezegd financiële compensatie te betalen aan de nabestaanden van het bloedbad dat Nederlandse militairen in 1947 aanrichtten in Rawagede, Nederlands-Indië. 'De nieuwe Libische leiders vertrouw ik niet': reportage uit Libië, waar de dood van de leider Kadhafi niet door iedereen met gejuich is begroet. Arabische Lente in beeld: vijf gerenommeerde fotografen over de foto die volgens hen de Arabische Lente het meest symboliseert. Optimisme in Ogoniland: een reportage uit de Nigerdelta in Nigeria, waar een belangrijk VN-rapport over olievervuiling en een nieuwe rechtszaak tegen Shell de hoop hebben gewekt dat er ooit een eind komt aan de milieuvervuiling. Kinderjaren Strafhof voorbij, over het drukste jaar tot nu toe van het Internationale Strafhof, dat deze maand een nieuwe hoofdaanklager kiest. Verder een overzicht van waar Amnesty dit jaar actie voor voerde.

Vraag een gratis proefnummer aan via wordtvervolgd [at] amnesty [dot] nl. Of neem een abonnement. U ontvangt 10 nummers voor 35 euro per jaar (of minder als u Amnesty-lid bent). Als welkomstgeschenk ontvangt u De mensen(rechten) van STEEN.

Cover Wordt Vervolgd, november 2011

In Wordt Vervolgds novembernummer vertelt Joël Voordewind van de ChristenUnie waarom het Nederlandse mensenrechtenbeleid niet deugt volgens hem. Daarnaast onder meer aandacht voor huisuitzettingen in Nigeria en de voortdurende drugsoorlog in Mexico. In het openingsverhaal vertelt Olivier de Schutter‚ speciaal VN-rapporteur voor het recht op voedsel‚ over zijn strijd tegen de traditionele visies op het recht op voedsel. Zo wil hij vaker rechters inzetten om overheden onder druk te zetten. > Lees het verhaal 

Vraag nu een gratis proefnummer aan via wordtvervolgd [at] amnesty [dot] nl. Of neem een abonnement. U ontvangt 10 nummers voor 35 euro per jaar (of minder als u Amnesty-lid bent). Als welkomstgeschenk ontvangt u De mensen(rechten) van STEEN.

Cover Wordt Vervolgd oktober 2011Wordt Vervolgds oktobernummer staat voor een groot deel in het teken van mensenrechten in Nederland. Met o.a. een reportage uit Rotterdam. Sinds 2001 mogen ‘interventieteams’ daar onaangekondigd woningen bezoeken, onder meer na klachten over overlast. Tien jaar later staat hun aanpak amper nog ter discussie, ondanks twee kritische rapporten van de Rotterdamse ombudsman. > Lees het verhaal

Vraag nu een gratis proefnummer aan via wordtvervolgd [at] amnesty [dot] nl. Of neem een abonnement. U ontvangt 10 nummers voor 35 euro per jaar (of minder als u Amnesty-lid bent). Als welkomstgeschenk ontvangt u De mensen(rechten) van STEEN

Cover Wordt Vervolgd, september 2011

In Wordt Vervolgds septembernummer aandacht voor '9/11'. Tien jaar na dato is detentiecentrum Guantanomo Bay nog steeds niet gesloten. Ook komt de Wordt Vervolgd-lezer aan het woord in onze grote enquête over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting

In het extra dikke zomernummer van Wordt Vervolgd een reportage uit Tunesië, waar de naschokken van de Jasmijnrevolutie nog dagelijks voelbaar zijn. Noord-Afrika-verslaggever Julie van Traa bezocht de hoofdstad Tunis en sprak met slachtoffers van het oude regime die trachten genoegdoening te krijgen. De rechters‚ die veelal samenwerkten met het oude regime‚ worden niet vertrouwd. ‘Ze zullen de boel alleen traineren.’ > Lees het verhaal

Vraag nu een gratis proefnummer aan via wordtvervolgd [at] amnesty [dot] nl. Of neem een abonnement. U ontvangt 10 nummers voor 35 euro per jaar (of minder als u Amnesty-lid bent). Als welkomstgeschenk ontvangt u De mensen(rechten) van STEEN

In het juninummer van Wordt Vervolgd een interview met minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal en commentaar van experts over zijn mensenrechtenbeleid, een achtergrondverhaal over hoe het is om journalist te zijn in Irak en een reportage over de dood van Osama bin Laden door de ogen van het Afghaanse volk.

Een deel van deze artikelen kunt u online lezen. Wilt u alle artikelen lezen? Vraag nu een gratis proefnummer aan via wordtvervolgd [at] amnesty [dot] nl. Of neem een abonnement. U ontvangt 10 nummers voor 35 euro per jaar (of minder als u Amnesty-lid bent). Als welkomstgeschenk ontvangt u De mensen(rechten) van STEEN.

Neem nu een abonnement

Een los abonnement kost 35 euro per jaar. Amnesty-leden die minimaal € 30,- bijdragen, kunnen het blad gratis ontvangen.

Vul het formulier in

Of geef een abonnement cadeau

WV eerst op proef?

Vraag om een gratis proefexemplaar.

Geef een abonnement cadeau

Vul het formulier in.

Welke bladen wil je ontvangen?

  • Wordt Vervolgd - het journalistiek onafhankelijke maandblad (alleen verkrijgbaar bij een minimale contributie van € 30,- per jaar)
  • Amnesty in Actie - maandblad voor Amnesty's actieve achterban

Geef jouw wensen door.