Amnesty.nl maakt gebruik van cookies om de content beter op uw voorkeur af te kunnen stemmen.     Meer informatie

Schrijfmarathon

Deel:

Elk jaar op 10 december klimmen we in de pen. Verspreid over de hele wereld, schrijven mensen die dag in bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die gedwongen werden te trouwen of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. 

Nieuws

Blogberichten

Waleed Abu al-Khair is een vooraanstaande advocaat in Saudi-Arabië. Hij stond veel slachtoffers van...
Op 10 december gaat Amnesty weer los tijdens de jaarlijkse Schrijfmarathon: 24 uur lang schrijven...
Activiste Leyla Yunus uit Azerbeidzjan riep in juli 2014 op tot een boycot van de Europese Spelen...

De kracht van woorden

Met die enorme hoeveelheid post oefenen we druk uit op regeringen om dit onrecht aan te pakken. En we tonen onze steun aan de mensen die onrechtvaardig worden behandeld en aan hun familieleden. Zo helpen we mee om een cruciale verandering te realiseren: de vrijlating van gevangenen, berechting van folteraars en aanpassing van onderdrukkende wetten.

Doe ook mee

Ook dit jaar gaat op 10 december de Schrijfmarathon van start. Vorig jaar werden in ons land 2015 101.892 brieven geschreven, op meer dan 350 locaties. Dit jaar willen we dat record breken. Doe ook mee. Hoe meer deelnemers, hoe meer brieven, hoe groter onze vuist tegen onrecht. Je kunt je nu al vrijblijvend aanmelden.

Bekijk het videoverslag van de Schrijfmarathon 2015

Aanmelden Schrijfmarathon 2016

* Opgeven is vrijblijvend en verplicht je niet tot deelname