Amnesty.nl maakt gebruik van cookies om de content beter op uw voorkeur af te kunnen stemmen.     Meer informatie

Speciaal voor collectanten

Ik meld me aan, en dan?

Je ontvangt binnen enkele weken een welkomstbrief. Daarin staat onder meer dat de collectecoördinator bij jou in de buurt (in grote collectegebieden kan dit ook een wijkhoofd zijn) enkele weken voor de collecte contact met je opneemt. De collectecoördinator of wijkhoofd is je contactpersoon. Hij/zij zorgt ervoor dat je de collectebus op tijd krijgt en dat je weet waar je gaat lopen. Als je voorkeuren hebt, laat het dan tijdig aan de coördinator weten. Hij/zij zal jou ook informeren wanneer je de bus kunt inleveren en de opbrengst kunt tellen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik collecteren?
Dat mag je zelf bepalen. Als je vier dagen gaat collecteren: perfect. Kun je één avond: ook prima! Je deelt zelf je tijd in.

Moet ik per se in mijn eigen straat collecteren?
In overleg met je coördinator kun je aangeven waar je graag wilt collecteren en hoe lang. Of als je het leuker vindt om in een winkelcentrum of op de markt te collecteren, dan kan dat vaak ook. Dat moet je wel vooraf met je coördinator te overleggen.

Wat is de beste tijd?
Huis-aan-huis collecteren doe je het beste tussen 17.00 en 20.00 uur 's avonds. Ga je op straat of ergens anders (een winkel) collecteren, dan is overdag beter.

Kan ik samen met anderen collecteren?
Natuurlijk kan dat. Nadat je je hebt aangemeld krijg je een scherm met daarop de link ‘Vraag ook anderen mee te doen’. Hier kun je gemakkelijk en op een persoonlijke manier vrienden of anderen uitnodigen ook te gaan collecteren.

Mag ik overal gaan staan?
Ja, mits in de buitenlucht. Het CBF-collecterooster voorziet erin dat landelijk vergunningen worden verleend om overal op straten, pleinen en huis-aan-huis te collecteren. Voor overdekte winkelcentra of in supermarkten en bedrijven is toestemming nodig van de beheerder/filiaalhouder. Vraag deze toestemming op tijd aan of vraag aan je wijkhoofd of coördinator of er toestemming voor is! 

Het is niet toegestaan binnen in NS-stations te collecteren. Een uitzondering hierop is Schiphol. Hier mag jaarlijks een selecte groep collecteren. Wil je dit graag een keer doen? Meld je dan aan via servicecenter [at] amnesty [dot] nl.

Heb je andere vragen?
Klik dan op de pagina met veelgestelde vragen.

Opbrengst 2016

€1500000